Location: Home > Info

Info

De website is met de grootst mogelijke zorg opgezet. Bij het samenstellen van de site wordt zorgvuldig gezocht naar rechtenvrij materiaal of wordt de rechthebbende toestemming gevraagd voor opname en publicatie. Mocht u desondanks foto's of berichten tegenkomen waar u rechten op bezit neem dan contact met mij op dan zal ik een en ander aanpassen. 

Deze site is nog lang niet af. Ik houd mij van harte aanbevolen voor informatie, afbeeldingen, reisverslagen, memoralia en dergelijke.

De verhalen en foto's zijn voor het grootste deel bij een gebracht door de opvarenden zelf en een gedeelte "de bemanningslijsten" komen uit het personeelsblad "De Beting", verder is en was het Internet een bron van gegevens. Ook zijn gegevens gebruikt uit de archieven van; de NRC, Het Vaderland, Schuttevaer, Alkmaarsche Courant, Helderse Courant, De Eemlander en het Amersfoorts Dagblad. Verdere bronnen zijn: Lekko geschiedenis der sleepvaart, De Nederlandse Sleepvaart, Zeeslepers onder de driekleur, Ronde de pieren van IJmuiden, 100 jaar Wijsmuller, Slepende Rijk, SOS sleepboten op station,Geschiedenis van de Nederlandse Koopvaardij in de tweede wereldoorlog, Slepen op de zeven zeeen, Van beting tot Sleeptros. De CDROM Wijsmuller, Heden en verleden 1913 - 1999 van J. Haver.Ik wens u veel leesplezier.

Deze website is oorspronkelijk opgezet door Piet Voorburg en in 2020 overgenomen door het Nationaal Sleepvaart Museum.